Χρήσιμες πληροφορίες
Rafting στον Ταυρωπό και Τρικιεριώτη, River trekking στο Πάντα Βρέχει, Canyoning στη Βίνιανη, Ιππασία στις Κορυσχάδες, Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου.

Κοντινοί προορισμοί: Φιδάκια, Βουτύρο, Νόστιμο, Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό, Μοναστήρι Προυσού, Κρίκελλο, Δομνίστα, Λίμνη Κρεμαστών.
Περιοχή
Καρπενήσι, μια πόλη πνιγμένη στο πράσινο, γραφική και πανέμορφη, χτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων στους πρόποδες του όρους Βελούχι.

Πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, ενός από τους πιο όμορφους νομούς της Ελλάδας, ορεινός και κατάφυτος από δάση. Στο Καρπενήσι έρχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της Ευρυτανίας χειμώνα καλοκαίρι και να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Είναι ένας παράδεισος για τους  λάτρεις της περιπέτειας αλλά και ιδανικός τόπος για χαλάρωση και ξεκούραση.

Η Ευρυτανία, ένα από τα πιο παρθένα μέρη του πλανήτη μας  μια καθαρά ορεινή περιοχή με πανύψηλα βουνά  Άγραφα ,Τυμφρηστός,  Χελιδόνα και απέραντα ελατοσκέπαστα δάση διαθέτει όλα τα στοιχεία για να προσφέρει στον επισκέπτη της ηρεμία και περιπέτεια συγχρόνως.

Οι διαδρομές μέσα στο νομό πολλές και μαγευτικές. Με αφετηρία το Καρπενήσι και τη γύρω περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε όλη την Ευρυτανία. Εντυπωσιακή η διαδρομή Καρπενήσι – Προυσός  περνώντας ανάμεσα από τα βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα. Πολλά και γραφικά τα χωριά που θα συναντήσετε στη διαδρομή Κορυσχάδες, Βουτύρο , Νόστιμο, Μικρό Χωριό και Μεγάλο Χωριό, Γάυρος. Στον Προυσό το ιστορικό Μοναστήρι της  Παναγίας της Προυσιώτισσας τόπος προσκυνήματος πιστών από όλη την Ελλάδα. Στο δρόμο για τη λίμνη Κρεμαστών τα Φιδάκια, πανέμορφο χωριό με παραδοσιακά σπίτια και θέα στη λίμνη. Μαγευτική επίσης η διαδρομή για τα πολυτραγουδισμένα  Άγραφα που διαθέτουν πλήθος ιστορικά αξιοθέατα σε υψόμετρο 880μ.

Το Καρπενήσι αποτελεί των ιδανικότερο προορισμό για της διακοπές σας στην Ευρυτανία και την Κεντρική Ελλάδα. Διαμονή στον Ξενώνα Κώνισκος για αξέχαστες διακοπές στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.
 
Παραδοσιακός Ξενώνας ‘’Κώνισκος’’
2.5το χλμ. Καρπενησίου - Προυσού
Γοριανάδες - Καρπενήσι - Ευρυτανία - Κεντρική Ελλάδα
τηλ.: +30 22370 21545 | fax: +30 22370 21535 | κιν: +30 6977 326 169 | e-mail: info@koniskos.gr